Contacta

Blog Archive

Lo RatPenat

Les cavitats del Parc Nacional de MuluEntre les cavitats gegantines de Gunong Mulu National Park destaca per la seves magnituds la Deer cave, de 2.030 metres de recorregut, amb un porxo d’entrada de 120m d’alçada per 160m d’amplada i amb una colossal galeria d’entrada per on es precipiten des del sostres quatres espectaculars cascades.

La cavitat més extensa d'Àsia i la número deu del món es troba a Mulu, amb  175.664 metres de recorregut aconseguits amb la unió de les coves Whiterock, Clearwater,  BlackRock Racer i Wind. Aquest sistema forma part del conjunt de 300 kilòmetres de túnels subterranis explorats al park i que, segons estimacions, nomès representa el 40% del potencial del karst de Mulu.

Però entre totes les cavitats explorades, sens dubte l’ èxit més gran de l’expedició British-Malayasian Speleological Expedition to Sarawak 1980-1981 va ser la descoberta de la Sarawak Chamber, la sala subterrània més gran del món, capaç d’acollir 20 camps de futbol


                     A les cavitats subterrànies del Gunong Mulu National Park s’han registrar mes de 200 especies cavernícoles, moltes endèmiques de la zona.

Dins les coves hi habiten també milions d’exemplars de l’ocell Aerodramus sp. i, pel que fa els ratpenats, de les 28 especies catalogades al parc, només a la Deer Cave hi viuen 12 especies diferents, de les quals la Charrephon plicata forma una de les colònies mes grans del món, amb més de tres milions d’individus estimats. La base de la seva dieta son coleòpters i lepidòpters.