Contacta

Blog Archive

Lo RatPenat

Premi Pau Vila

27è PREMI PAU VILA de recerca sobre Geografia i Ciències Naturals 2010

Convocat pel Centre Excursionista de Catalunya
Secció de Geografia i Ciències Naturals

Termini d'admissió dels treballs : 30 d'octubre del 2010


Pau Vila i Dinarés

Pau Vila i Dinarés (Sabadell 1881 – Barcelona 1980) és considerat el pare i fundador de la Geografia moderna. Fou Pre­sident del Centre Excursionista de Catalunya durant els anys 1931-1934, i President de la Secció de Geografia i Geologia entre 1932 i 1940.

La seva tasca d’investigació i de divulgació va ser molt important. L’any 1905 va fundar l’Escola Horaciana i va participar en nombroses iniciatives vinculades al moviment de renovació pedagògica. L’any 1920 i des de la pedagogia, va iniciar una implicació progressiva en el món de la geografia i ens va deixar un vastíssim llegat en aquest camp, tant pel que fa a la geografia de Catalunya com a la de Llatinoamèrica. Va ser guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i l’any 1979 va ser investit Doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Objectiu del Premi

El Centre Excursionista de Catalunya, per mitjà de la Secció de Geografia i Ciències Naturals, convoca, amb periodicitat bianual, el Premi Pau Vila
en homenatge i memòria d’aquest geògraf eminent amb la finalitat de promoure i estimular l’excursionisme científic.

Bases del Premi

1. Poden optar al Premi tots els socis, sòcies i simpatitzants del Centre Excursionista de Catalunya.

2. El Premi s’ofereix al millor article de recerca, inèdit, sobre geografia o ciències naturals de les terres catalanes.

3. No podran optar al Premi les narracions literàries, els itineraris excursionistes ni els articles a base de bibliografia.

4. Es valoraran, preferentment, els articles redactats en un estil i un llenguatge que, conservant tot el rigor científic, facin possible la comunicació i la transmissió de la realitat geogràfica i naturalística a uns lectors no especialitzats.

Per veure les bases completes del concurs: http://www.cec.cat/
Menú notícies CEC